Techniek

Gerrie Brands

Theater heeft altijd mijn interesse gehad, met name decor, geluid en licht. Met creatieve oplossingen dingen en scènes maken, zodat de spelers het stuk goed kunnen spelen. Een lichtplan maken is net schilderen met licht, je hebt een palet met kleuren en daarmee de juiste scene maken, is iedere keer weer een uitdaging. Ik heb mooie jaren bij het jeugdtheater Tikotaria uit Gieten gehad. Hier maakten volwassenen toneel voor kinderen van de basisschool. Mijn creativiteit kan ik zeker bij de musicalgroep Odoorn kwijt, want er zit heel veel techniek in de producties. De ervaring en samenwerking met professionals op geluid en licht, wat ik heb mogen mee maken met "de Opgejaagden" de musical was onvergetelijk. Een nieuw en nog groter productie "Een ander Achterhuis" gaan wij in mei 2015 opvoeren, wederom in de voormalige korenmalerij in Odoorn. Het kost veel tijd, maar je krijgt er zo veel voor terug. Ik heb er echt weer zin in. Op PR, druk- en DTP werk probeer ik ook mijn steentje bij te dragen.

 

Henk de Groot

In 2009 ben ik bij de musicalgroep gekomen voor de techniek. Na bij diverse musicals en zangshow het geluid te hebben verzorgd, heb ik in 2013 ook mijn bijdrage mogen leveren aan “de Opgejaagden”. Een productie waar ik met veel plezier op terugkijk en ben ik blij dat ik “erbij” was. Inmiddels zijn de voorbereidingen van “Een andere Achterhuis” in volle gang en het belooft weer super te worden.

 

Chris Bos

Heb jaren disco gedraaid in en op diverse plaatsen. Heb een paar keer het geluid mogen doen bij optreden van Alides Hidding. Een fantastiche tijd gehad, maar veel weg en altijd van huis.
Toen ik gevraagd werd om bij de musicalgroep te komen voor de techniek, hoefde ik niet lang na te denken. Je hobby (geluid- en licht techniek) uitoefenen in Odoorn, hoe wil je het beter krijgen. De jaren 70 zangshow was mijn eerste productie. Ik zal in de aanloop betrokken zijn bij het licht- en geluid gebeuren.
Daarna stort ik mij op mijn eerste podiumoptreden. ( zie cast.)

 

Ronnie Hulshof

Voor de musical "De Opgejaagden" was ik gevraagd om de techniek (alle werkzaamheden behalve licht en geluid) te gaan doen, wat ik dan ook met veel plezier heb gedaan. Ook na de musical help ik nu, als het nodig is, bij de bouw van podium of decor bij optredens van de Musicalgroep Odoorn.  Voor de musical "Een ander Achterhuis" heb ik de maquette gemaakt en kijk ik er naar uit om dit straks in het echt te gaan bouwen.

 

Staand: Henk de Groot, Ronnie Hulshof, Niels Janssen, Willem Beek

Gehurkt: Anne-Marie de Ridder, Ivar van der Molen, Gerrie Brands.

 

 

 

 

Scholtemedia