Inrichting

Inrichting van de fabriek.

Als U voor de fabriek staat, zal de zaal waar de musical gespeeld gaat worden, de hal aan de rechterzijde zijn. Deze zal omgebouwd gaan worden tot een echt theater. De Korenmalerij wordt nu nog gebruikt als opslagplaats voor bosbouwmachines. In mei 2015 zal deze met hulp van vele vrijwilligers en sponsoren  zijn omgebouwd  tot een echt theater.

(dit was het decor voor "De Opgejaagden")

In de foyer zal U de sfeer uit de jaren 40-45 ervaren en worden ontvangen door onze vriendelijke en behulpzame gastdames.

Ook ons enthousiast cateringteam staat met een kopje koffie of een drankje voor U klaar.

 

 

Er komen een aantal exposities/bezienswaardigheden.

-Expositie van Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Deze expositie zal een eigen plaats gaan krijgen in de foyer. De publiektrekker zal een opengewerkte maquette (miniatuur) van het boerderijtje van de fam. Drenth zijn. Alle kamers, het deel en inrichting is door het ‘open dak’ te bekijken. Tevens zullen er rondom de maquette allerlei attributen, die te maken hebben met “Een ander Achterhuis”ten toon worden gesteld.

-Kamer op ware grootte van Het Stadskanaalster Achterhuis

Er zal één kamer van Het Stadskanaalster Achterhuis op ware grootte worden nagebouwd. Ook zal deze op dezelfde wijze worden ingericht met hierin alle onderduikers d.m.v. poppen. Hierdoor krijgt het publiek een juiste indruk van hoe het destijds bij de familie Drenth, in huis, moet zijn geweest.

-(Militaire) voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog

Vanuit het Museum voor Oorlogshistorie 1940-1945 uit Midwolda zullen vele voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog ten toon worden gesteld. Dhr en mvr Stek zullen regelmatig aanwezig zijn om deskundig uitleg te geven van alle door hen verzamelde goederen. De tentoonstelling geeft de bezoeker een beeld vanaf de mobilisatie in 1939 tot de bevrijding in 1945.

-Expositie Kunst & Musical ‘Een ander Achterhuis’

Om mensen met het thema ‘Een ander Achterhuis’ aan de gang te zetten, zal er een kunstexpositie worden georganiseerd. Een ieder kan zich hiervoor aanmelden om een kunstwerk te maken. Denk aan tekenen, schilderen, boetseren, sculpturen, handwerken, etc., etc. Deze zullen te zien zijn in de foyer van het theater. De 3 beste inzendingen worden na onze expositie ten toon gesteld in Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

-Het theater De Korenmalerij

Las but not least, natuurlijk het (ons allen) theater zelf. Ook het theater zal op bepaalde tijden geopend zijn. Het zal mogelijk zijn - buiten de voorstellingen om - een kijkje achter de schermen te nemen. Denk hierbij aan het podium met decor, de techniek, het licht en geluid, special effects en indien mogelijk ook de cast ruimte. Het ligt zelfs in de bedoeling om een demonstratie te laten zien, wat er zoal aan technische hoogstandjes in het decor/podium zijn ingebouwd. Ook tijdens de opbouwperiode kan men - indien mogelijk - binnen lopen.

 

 

 

 

 

Scholtemedia