Cast

 

Froukje Klinkhamer speelt Lammie Drenth

Vanaf 2005 (het begin) speel ik al bij musicalgroep Odoorn. De eerste 5 jaar o.l.v. Marjan Buring veel geleerd. In mijn jeugd heb ik bij het kinderkoor in Gasselte gezongen, onder leiding van mw. Pollema. Ik heb zangles gehad bij Muziekschool Emmen en bij zangdocente Anja Warmink (Exloo).
De musicalgroep is als een 2e familie. Zo’n hechte groep zijn we  en dat zie je ook.
Het was met musical “De Opgejaagden” een hele omschakeling om van al die humorstukken over te gaan op een serieus stuk, maar we hebben bewezen dat we ook dat kunnen. Nu gaan we er voor zorgen dat “Een ander Achterhuis” weer net zo’n succes word. Josh is een goede regisseur, dus dat komt helemaal goed! Ik heb er weer heel veel zin in. Wordt weer hard werken ;-) maar ook dat komt goed! Tot ziens op de voorstellingen!!

 

Chris Bos speelt Benjamin Kosses

Ik ben begin 2014 gevraagd om de geluidstechniek te verzorgen bij de musical vereniging. In het verleden heb ik het geluid gedaan bij diverse bandjes en artiesten. Toen het nieuws kwam dat er weer een grootse musical geproduceerd werd en aan iedereen gevraagd werd of ze mee wilden doen heb ik  gelijk ja gezegd. Alleen toen kwam ook de vraag of ik OP het podium wilde. Na korte bedenktijd heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ook hierop Ja gezegd. Het is een hechte groep en ik voelde me er meteen op mijn plek. Het is altijd spannend om op de buhne te gaan staan maar met deze groep heb je al 80% overwonnen dus die laatste 20 moet ook wel lukken.

 

Josh Hassing speelt David Polak.

Ik heb een dansachtergrond. Ik ben begonnen bij het ballet van Penny de Jager. Nadien 20 jaar dansles (aerobics,  jazz en beat ballet etc.) gegeven op sportscholen. Ooit heb ik ook meegedaan met de soundmixshow van Henny Huisman en ben derde geworden met een vertolking van "Spargo"!. Vervolgens ben ik gevraagd om choreografieën te maken voor verschillende musicals en shows in de regio. Daarna was het een kleine stap om ook eens in het spotlicht te gaan staan. Ik heb  in verschillende musicals en toneelvoorstellingen gespeeld, waaronder  "OEK " en "Meneer mit zien geweer" en de door mijzelf geschreven en geregisseerde musical  "De rode deur". Van de musical "De Opgejaagden" was ik de schrijver van het stuk en componeerde de liedjes. Tevens was ik de regisseur en één van de spelers. Nu in onze nieuwe productie “Een ander Achterhuis” (ook door mij geschreven en gecomponeerd) zal ik een kleine rol gaan spelen van Nathan, een van de onderduikers. De regie zal grotendeels gedaan worden door Anne-Marie en Richard, zodat ik me meer kan richten op mijn spel. Ik heb er weer zin in!

 

Margreet Beek speelt Hindertje Drenth

Mijn eerste ervaring met de musical is net als zovele, de musical op de lagere school. Sinds een aantal jaren speel en zing ik mee met de musicalgroep Odoorn.
Het is niet alleen musical, maar ook zo nu en dan een zangshow waar we met volle overtuiging altijd weer iets leuks van weten te maken.
Vorig jaar was ik Geesje in " De Opgejaagden". Geweldig om hier aan mee te mogen doen.
Nu gaan we voor "Een Ander Achterhuis".
Hier gaan we samen weer iets moois van maken.

 

Arjen de Ridder speelt Willem Drenth

Mijn eerste ervaring met toneel en musical was in klas 6 van de lagere school in Sleen. Ik speelde toen Professor Knap in de kindermusical Professor Knap en de tijdmachine.  Op latere leeftijd speelde ik mee in een toneelstuk voor de kinderen van het Schienvat te Klijndijk. Ik vond dit zo leuk, dat ik toen mij heb aangemeld bij de Toneelgroep te Klijndijk. Hier heb ik jaren met veel plezier allerlei blijspelen op de planken gebracht. Ook speelde ik in december voor de Goedheiligman, maar soms ook zijn knecht. Na een keer te zijn wezen kijken bij de Musicalgroep in Odoorn werd ik gegrepen door de musical. Het zingen en toneelspelen leek mij een leuke uitdaging. Ik ben nu al een aantal jaren een enthousiast lid van deze bijzondere groep. Na de geweldige ervaring met "De Opgejaagden" gaan we er weer voor.  Een bijzonder project, waar we met elkaar iets moois van gaan maken. We hopen dat we weer een fantastisch verhaal over bijzondere mensen uit de vergetelheid kunnen halen, zodat deze uitzonderlijke daden niet vergeten worden.

 

Robijn Brands speelt Mvr. Wia Eikelboom.

Op school speelde ik maar wat graag mee in toneel- en musicalstukjes. Ik ben lid geweest van een plaatselijke toneelvereniging, ook daar heb ik diverse rollen gespeeld. Ook het zingen in een koor was erg leuk. Wij hadden een heel breed repertoire  van oud Hollandse liedjes tot popsongs. Verder vind ik visagie en het grimeren erg leuk. Bij de Musicalgroep Odoorn zit ik daarom ook helemaal op mijn plek.  Zingen, grimeren, zo nodig kostuums naaien, dit zijn voorbeelden van de vele dingen die wij als groep samen doen. Het was een eer dat Jos me vroeg om mee te zingen in de musical “De Opgejaagden”. Nu mag ik een rol spelen in onze nieuwe productie "Een ander achterhuis". Spannend… Wij zullen het succes van onze vorige musical zeker overtreffen, met zo’n enthousiaste groep mensen van de Musicalgroep Odoorn gaat dat zeker lukken. Ik heb er in elk geval heel veel zin in.

Wieger Scholte Johan (duitse soldaat)

Ik heb  in  het verleden bij  het toneel gespeeld, maar ben overgestapt  naar  de  musical omdat ik ook graag  mag  zingen. Ik heb inmiddels al in meerdere musicals  gespeeld o.a. De rode deur, Dracula, Bloody mary en ook  in ons kerstverhaal was ik van de partij.  Ook  heb ik in diverse zangshows meegedaan. Vervolgens kwam “De Opgejaagden”. Geweldig om te doen! Nu de nieuwe musical “Een ander Achterhuis” , een uitdaging waarnaar ik uitkijk!               

Truus Eefting speelt Sibechie de Vries.

Speelde vanaf 1980 tot 2005 bij de Drentse Toneel afdeling van de Heidebloem.
Daarna de overstap gemaakt naar de musicalgroep die inmiddels was opgericht.
Eerst vooral achter de schermen actief geweest. (kledingcommissie 2005 tot heden)
In 2010 wegens te kort aan spelers een gastrol vertolkt in de "Rode deur".
In 2011 een rol in de kerst carol gekregen. Na onderduikster Hanna te zijn geweest in “De Opgejaagden” stort ik mij nu weer in deze nieuw productie.Weer op het podium als buurvrouw wasgoed en ook in de film ga ik meedoen. Tevens ben ik medeverantwoordelijk voor de kleding van de musical. Heb er weer zin in.

Harriet Scholte speelt Bernadette Grossman en vrouw met handkar.

De musicalgroep daar zit leven in. Is het niet alleen een zangshow, ook musicals doen we er gewoon even bij. Het is fijn om weer op de planken te staan en een prachtige stuk neer te zetten. De voorbereidingen zijn alweer gestart en dat biedt weer een hoop gezelligheid. Het is moeilijk om succes te evenaren, maar we zullen onze uiterste best doen om weer succesvol te zijn. Alle gekheid op een stokje, ik heb er zin in.

Ger Scholte speelt Pertez Cohen.

Gelukkig dat er mensen zijn die een boek vertalen naar een Musical. Het is Josh wederom gelukt om een script te schrijven. De plannen zijn al weer gesmeed. Op de vraag of ik weer mee wil spelen, hoefde ik niet lang na te denken. Ja natuurlijk! De gezelligheid die we met elkaar beleven in de voorbereidingen maakt het al tot een feest. Ik ga ervan uit dat ook deze voorstelling weer een bijzondere voorstelling gaat worden. Op naar een succes.

Alice Katuin speelt Ester Polak.

Vorig jaar ben ik op de valreep als stand-in in aanraking gekomen met deze fantastische groep fanatiekelingen. Ik ben diep onder de indruk wat deze club “amateurs” klaar heeft gespeeld. Wat een spektakel en lovende kritieken, maar bovenal super uitgedacht allemaal en tot in de puntjes verzorgt. Gelukkig heeft Josh een plaatsje in de cast voor mij bedacht en mag ik nu volledig meedoen met “Het andere Achterhuis”. Zelf speel ik al 18 jaar toneel in Valthe en ben nu ook wel een beetje besmet geraakt met het musicalvirus. Naast het toneelspelen ben ik moeder van 2 jongens en vriendin van. Ik hoop weer een superleuke maar bovenal leerzame tijd te hebben in Odoorn, maar dat gaat zeker lukken met deze warme groep “bijna” professionals!

Eric Wessels speelt Jonathan Grossman.

Ik heb in het verleden wel eens toneel gespeeld op school en een keer meegedaan in een revue.
Ben destijds gevraagd voor een rol in de Opgejaagden. Dat is mij zeer goed bevallen, zodat het niet moeilijk was om ja te zeggen, om een rol te spelen in "Het ander Achterhuis".

Ilse Lambers speelt Adina Cohen.

Al van jongs af aan houd ik erg van zingen en muziek maken. Sinds groep 5 speel ik gitaar en vanaf de 1e klas op de middelbare school zit ik in een koor in het dorp waar ik ben opgegroeid, Steenwijksmoer. In 2009 ben ik met mijn toenmalige vriend, die intussen mijn man is, in Odoorn komen wonen. Toen ik hoorde van het bestaan van de Musicalgroep Odoorn dacht ik: dat lijkt me leuk! Maar toch wilde ik eerst graag een voorstelling zien voordat ik besloot of ik mee zou willen doen. Met het aanschouwen van 'De Opgejaagden' viel ik met mijn neus in de boter, wat geweldig! Als ik dáár toch deel van uit zou mogen maken! Die wens is uitgekomen en met 'Een ander achterhuis' zal ik mijn debuut maken in een musical. Ik kijk er naar uit!

Daniek Gortmaker speelt Marie Klaasen.

In 2009 heb ik meegespeeld in een groots opgezette musical van de muziekvereniging waar ik toen bij speelde. Dat vond ik ontzettend leuk om te doen. Ik heb in 2013 de musical 'De Opgejaagden' gezien en ik was er erg van onder de indruk, zeker ook van de professionaliteit. Sinds mijn achtste ben ik met muziek bezig en momenteel speel ik trompet in twee orkesten. Al een tijdje speel ik met de gedachte om zelf eens iets met zang en/of acteren te gaan doen. Toen ik zag dat er spelers werden gevraagd voor 'Een ander achterhuis', de nieuwe productie van musicalgroep Odoorn, dacht ik gelijk: ja, daar wil ik bij zijn! Ik vind het een hele eer dat ik mee mag spelen in deze productie en ik kijk er erg naar uit.

Petri Klein-Gunnewiek speelt Johanna Beersen.

Ik hou al van jongs af aan van toneel en musical! Ik ben in groep 8 naar CQ gegaan en heb daar 3 jaar theater en 1 jaar musical gedaan. Dat vond ik al super om te doen en ik heb in de tweede klas aan de schoolmusical meegedaan. Toen ik las in de krant dat de musicalgroep Odoorn weer een stuk ging maken, was ik razend enthousiast omdat ik de musical De Opgejaagden zo super vond!! Toen ik hoorde dat ik 1 van de vriendinnen van Lammie werd was ik super blij en kijk ik erg uit naar 8 mei 2015!!

Leonie Eising speelt Annie Vos.

Als kind wist ik het al: ik wilde actrice worden! Om deze droom uit te laten komen ben ik na het behalen van mijn VMBO diploma, de opleiding SCW (Sociaal Cultureel Werk) gaan volgen, gespecialiseerd in Dans en Drama. Dit was echt een drama!  Erg jammer, want ik werd nooit actrice. Gelukkig hebben we in Oosterhesselen (waar ik vandaan kom) een toneelgroep, dus daar heb ik me later bij aangesloten en ik vind het toneel spelen (nog steeds) geweldig. Nu ik er aan moet geloven om naar Odoorn te verhuizen, kan ik twee dingen combineren: De mensen in Odoorn leren kennen en toneel spelen. Een leuke uitdaging, Ik heb er heel veel zin in!

Bert Heida speelt NSB-er Klinkhamer.

Ondanks het s6 van De Opgejaagden had ik me afgemeld voor de nieuwe musical. Ik zag een beetje op tegen weer al die maanden repeteren. Het koste me wel moeite om die beslissing te nemen, maar had er geen spijt van. Kon ik me gewoon concentreren op mijn werk, sport en familie. Tot dat Josh onverwachts op een avond belde. Er had iemand afgezegd en iedereen vond mij de eerst aangewezen persoon om te vragen. Na mijn vorige rol als Duitse officier vond men een NSB'er ook wel  bij mij passen. En zo zit ik toch weer in de cast, mag ik weer schieten en gaat iedereen weer een hekel aan mij krijgen. Voor mij is weer een uitdaging om die rol overtuigend neer te zetten en op die manier een bijdrage te leveren aan dit mooie verhaal, dat op een spectaculaire wijze op toneel wordt gebracht.
 

HET KOOR:

Richard Saptenno

Onder het genot van eten en drinken hebben ze me gevraagd of ik niet bij de musicalgroep wilde komen omdat ze nog mensen zochten. Gelijk heb ik toen gezegd dat toneel spelen niks voor mij was, maar dat ik wel wilde komen zingen. Sindsdien zit ik bij de groep en heb al met enkele zangproducties  meegedaan. Bij de vorige musicalproductie (De Opgejaagden) stond ik achter de coulissen te zingen met de backing vocals.  Het was een hele mooie ervaring om het mee te maken. Bij deze productie, zit ik in de organisatie, sta ik achter de coulissen mee te zingen in het koorwerk, doe de kap en grime en ga ik regisseren samen met Anne-Marie.

Rika Scholte

Ik heb de afgelopen 6 jaar bij popkoor Exploosion uit Exloo gezongen. Nadat ik de musical "De Opgejaagden" had gezien, leek het mij leuk om ook eens aan een musical mee te doen. Vandaar dat ik mij heb opgegeven om mee te zingen bij de nieuwe musical "Een ander achterhuis". Het lijkt me een leuke uitdaging om eens iets nieuws te proberen op zanggebied. Ik heb er zin in en hoop dat het net zo’n succes wordt als "De Opgejaagden".

Nina Maris

Van kinds af aan hou ik al van muziek en musicals. Op mijn achtste ben ik daarom begonnen met muziek (klarinet) en ik speel nu in twee orkesten. Ik hou ook heel erg van zingen en na een jaartje zangles heb ik een tijdje gezonden bij popkoor ‘Pop Oet Ies’. Ik zat er al een tijd aan te denken om wat verder te gaan met zingen. Misschien meedoen in een bandje of in een kinderkoor. Dus toen ik zag dat ze nog spelers zochten voor ‘Een Ander Achterhuis’ heb ik me meteen aangemeld! En ik mag gelukkig meedoen!

DE KINDEREN:

Thomas Schutrups.( 11 jaar)

Ik ben al jaren in de weer tussen de schuifdeuren tijdens feestjes en partijen. Tot groot genoegen van familie en vrienden, vaak de lolbroek (op school wordt het wat minder gewaardeerd door de juf).Nu waag ik de overstap naar het serieuze werk. Ik vind het leuk om mee te doen aan deze musical.

Thijn Eilering (11 jaar)

De Musical lijkt me heel leuk, maar ook wel een beetje spannend. Ik verheug me al op alle leuke dingen die we gaan doen. Op het podium staan lijkt me wel heel spannend, want ik heb daar weinig ervaring in. Mijn andere hobby's zijn tafeltennis en hardlopen. Ook hou ik van, zowel binnen als buiten, spelen.

Floor van Larsdonk (11 jaar)

Mij lijkt het heel leuk om mee te doen omdat het mij een leuke ervaring lijkt. Ook heb ik veel zin om met z'n allen op kamp te gaan om te repeteren.

Marjolein Arts (11 jaar)

Mijn hobby’s zijn streetdance , paardrijden en ik speel piano. Het lijkt me gewoon erg leuk om een keer mee te doen met een musical en het lijkt me leuk om het mee te maken.

 

Sem Boonstra (11 jaar)

Het lijkt me een geweldige ervaring, omdat het mijn eerste keer is. 
Zo'n kans om voor zoveel mensen te mogen spelen.
Om te gaan repeteren vind ik ook leuk. Het is een bijzonder verhaal 
dat we moeten spelen. 
Ik heb nog wel meer te vertellen maar dat laat ik over aan de pers.😜

 

Wout Bennen (12 jaar)

Ik  zit op het Hondsrugcollege en ben nog een brugkklasser. Ik woon in Klijndijk. Ik doe aan sport, namelijk voetbal en dan sta ik laatste man. Tevens heb ik als hobby lekker varen met mijn bootje in Giethoorn. Ook ben ik gek op dieren. Ik vind het leuk om aan musicals te doen. Dat gevoel heb ik gekregen nadat ik mijn derde musical had gespeeld. Ik hoop dat ik later in de showbusiness kan.

 

Lotte van der Tuin (13 jaar)

Ik zit op het Esdalcollege en mijn hobby is streetdance. Ik doe mee met de musical omdat ik het super leuk vind om dat mee te maken.

 

Coen ten Ham (11 jaar)

Mijn hobby's zijn tennis, muziek en mountainbiken. Ik heb meegedaan aan de audities omdat je zo'n kans maar een keer in je leven krijgt. Het lijkt me heel erg leuk om in een musical mee te spelen.

 

                                                                                                                               

 

 

Scholtemedia